Pages

Friday, September 19, 2014

Stiri



Am vazut zeci de companii nationale aduse pe butuci in anii ce au urmat comunismului, iar situatia persista si azi. Pe langa talentul de exceptie al unor personaje mai mult sau mai putin cunoscute de a-si umfla buzunarele, bagand mana adanc in vistieria statului, altii au trecut la nivelul urmator si s-au pus pe rupt scandurile din gard. Gardul companiei de stat pe care o manageriaza, teoretic catre eficientizare.

Ei sunt cei care s-au angajat cu semnatura sa redreseze companii cheie ale statului roman si tot ei sunt cei care, peste noapte, au devenit atat de “mari”, incat au simtit ca pot trece la nivelul urmator. Nu cel al profesionalismului, ci al transformarii companiei intr-un paradis personal, in care copiii, nepotii si cativa prieteni (cei mai apropiati) trudesc cu spor in mult-ravnita functie de “frecator de menta”.

Iar Romania nu mai este Romania, ci o Tara a Minunilor. O tara in care au mai ramas doar doua tipuri de oameni: cei care trag castane si cei care le incaseaza. Iar acestia din urma trebuie sa-si creeze anumite mecanisme de aparare impotriva primei categorii. Asa au inceput sa devina nepasatori in fata jafului national si poate nu degeaba se spune ca atunci cand iti curge sange din nas, e greu sa nu vezi viata in culori vesele.

Pentru cei care nu au vazut acest “film”, ii invitam sa rasfoiasca paginile acestui site. Vom vedea cum arata adevarata fata a companiei Tarom, care in patru ani de zile a inregistrat pierderi totale de peste 1 miliard de lei.

No comments:

Post a Comment