Pages

Wednesday, September 24, 2014

Minciunile ministrului Ioan Rus

Asa cum probabil stiti din presa, ieri 23.09.2014, a avut loc intalnirea sindicatelor din tarom cu conducerea companiei si ministrul Ioan Rus. Ceea ce poate nu stiti este ca acesta a declarat presei numai MINCIUNI!
Adevarata concluzie a intalnirii de ieri si a celor de astazi care au mai urmat este urmatoarea: Greva este IMINENTA. Oricat si-ar dori actualul COO al companiei Laurentiu Mezei sa obtina "liniste pentru urmatoarele patru luni", mai exact pana dupa alegeri, acest lucru din pacate nu va fi posibil.
Cu actualul contract de munca respins de ITM, sindicatele au inceput deja sa faca pasii legali necesari pentru declansarea conflictului de munca. Bineinteles, acesti pasi pot fi taraganati de catre putere o perioada, avand toate parghiile in mana, insa nu pentru mult timp.

Mai jos este mesajul primit ieri de toti membrii Sindicatului Pilotilor de Linie din Romania ca urmare a intalnirii ce tocmai se incheiase:

"
Buna seara,

Domnul ministru ne-a informat ca din punct de vedere tehnic CCM este respins de ITM. In momentul de fata el se afla in stand-by pana vineri in speranta unei intelegeri intre nesemnatari si Companie. Ne-a comunicat de asemenea ca daca tinem neaparat putem obtine avizul negativ al ITM imediat. Domnul ministru isi doreste o intalnire la sfarsitul lunii noiembrie incare sa se stabileasca un plan de management clar sau "sa cantam prohodul".

Dupa plecarea ministrului am continuat discutiile cu directorii companiei in aceeasi nota, fara sa reusim sa identificam solutii rezonabile pentru satisfacerea revendicarilor noastre. In finalul discutiilor ni s-a comunicat invitatia de a ne intalni si maine imediat dupa sedinta directorilor Tarom de dimineata.

Revenim cu detalii in conditiile in care acestea vor exista.

SPLR
 "

No comments:

Post a Comment